Tábor állj, egy-kettő!

Véget ért a második honvédelmi tábor is az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál.

A tatai dandár idén is megrendezte a már hagyományosnak mondható honvédelmi táborát, melyet – a nagy érdeklődésnek köszönhetően – két turnusra kellett bontani, így július 08-12. között a 12-15 éves, július 22–26. között pedig a 15-18 éves korosztály tagjai vehettek részt a harcos tematikájú táborban Tatán.

A két tábor programja lényegében megegyezett, a feladatok „nehézségét” azonban a korosztályokra szabták a szervezők. A fő cél az volt, hogy a táborozók ne információhalmazt kapjanak, hanem minél több élményt gyűjtsenek. A második turnus különlegessége volt, hogy a táborozó fiúk és lányok mellett korosztályos mentorok, azaz a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium két növendéke is részt vett a feladatokban, tapasztalataikkal segítve társaikat.

Az adategyeztetések, orvosi vizsgálat és a sátrak elfoglalása után a középiskolás diákok civilekből átvedlettek egyenruhássá, hiszen a táborpóló, a baseball sapka és a gyakorlónadrág a honvédelmi táborok alapfelszerelései közé tartozik. Sokan már eleve honvédelmi táboros pólóban érkeztek, volt, aki tavalyról őrizte meg gondosan a relikviát, volt, aki pedig idén már több alakulat táborában is részt vett.

A hét során egymást váltották a különféle sportos, a mindennapi életben is hasznos, kulturális és kifejezetten katonás programok; az akadálypálya-verseny, a tájékozódási, elsősegélynyújtási feladatok, a múzeumlátogatás és alakizás között mindenki megtalálta a kedvére valót. A legkülönlegesebb program címe minden bizonnyal az éjszakai túlélő foglalkozás és a harckocsizó fegyvernemi napon való részvétel között dőlt el.A katonás hét zárásaként Kása István ezredes, a tatai dandár törzsfőnöke búcsúzott el a diákoktól, akik a versenyeken elért eredményeikért díjakat vehettek át – már ismét civilben.

Galériák:

Honvédelmi tábor II. turnus első nap

Honvédelmi tábor II. turnus második nap

Honvédelmi tábor II. turnus harmadik nap

Honvédelmi tábor II. turnus negyedik nap

Honvédelmi tábor II. turnus ötödik nap