Mezei futóverseny Tatán

Lassan hagyománnyá váló közös sportolás jegyében rendezte meg az MH 25. Klapka György Lövészdandár az alakulatszintű mezei futóbajnokságát a tatai Cseke-tavon.

A dandár katonáin túl a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság tagjai, a Dorogi Zsigmondy Vilmos Magyar-Angol Kéttanítás Nyelvű Gimnázium és a komáromi Kempelen Farkas Képesség- és Tehetségfejlesztő Alapítványi Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium diákjai, a tatabányai Toborzó Iroda munkatársai, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tagjai is részt vettek.

Több versenyszámban mérhették össze állóképességüket a résztvevők, kezdve a három kilométeres gyakorlóöltözetes futástól a hat kilométeres sportöltözetes futáson át egészen a 4X1000 méteres fegyveres váltófutásig. A hideg és változékony időjárás ellenére jó hangulatban zajlott a verseny, összesített eredmények szerint a harmadik helyezést a Logisztikai Zászlóalj, a második helyezést a 2. Lövész Zászlóalj, az első helyezést pedig az 1. Lövész Zászlóalj érte el.

Az MH szintű futóbajnokságra a dandár csapatát a mezei futóbajnokságon helyezést elértek közül, valamint az alakulat állományának mindazon katonáiból állítják össze, akik hosszú ideje kimagasló teljesítményt nyújtanak ebben a sportágban.

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy

Kép: Pogrányi Viktória

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Mezei futóverseny Tatán