Itt a vége

Befejeződött a honvédelmi táboroztatás Tatán a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál erre az évre. A fiatalok egy izgalmas hetet tudhatnak maguk mögött. A táborvezetőség folyamatosan törekedett arra, hogy a tábor során az új ismeretek mellett maradandó élményekben is részesítsék a táborozókat.

A tábor végére is kijutott a meglepetésből a fiataloknak. Az utolsó előtti nap délutánját a friss levegőn tölthették, a dandár gyakorlóterén. Az előző táborhoz hasonlóan ők is kipróbálhatták a tataiak „hajóját”egy PTSZ-M lánctalpas úszó gépkocsit. Miután „hajókáztak” egyet a gyakorlótér göröngyös útjain, tanultak a katonai álcázásról, annak elkészítéséről, fontosságáról.

Az elmélet után természetesen ki is próbálhatták az álcafestéket, kiélhették művészi hajlamaikat miközben egymás arcát festették a fekete és zöld álcakrémmel. A nap folyamán még betekintést nyerhettek a műszaki katonák életébe is. Az utolsó nap az elköszönésről és a hazautazásról szólt, mely a tábor alatt tanultakért járó elismerések és „Obsitok” átadásával zárult.

Szöveg: Petrovics Renáta

Kép: Kókai Sándor törzsőrmester, Petrovics Renáta

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Itt a vége