Dandár Hírek Hírek

Egy hét katonák között

A Bláthy Ottó Gimnázium tanulói részére tartottak katonai ismereteket bővítő tábort a MH 25. Klapka György Lövészdandárnál június utolsó hetében. Az egyhetes tábor során a fiatalok honvédelemmel kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretanyagokat sajátíthattak el.

A 16-18 éves diákok a hét minden napján tanulhattak valami újat a Honvédséggel kapcsolatban. Ez a korosztály többségében a „technika bűvöletében” éli napjait, nehéz őket kizökkenteni az internetes világból, ezért is nem egyszerű dolog olyan programokat szervezni számukra, mellyel rá lehet venni őket, hogy önként rakják le telefonjaikat. A tatai dandár katonáinak most mégis sikerült. A katonai ismeretanyag informatív és gyakran humort sem mellőző előadás módjának köszönhetően a fiatalok aktívan vettek részt a foglalkozásokon.

A tananyagban szerepelt munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatás, katonai testnevelés, lőelmélet és fegyverzettechnikai oktatás, kispuskalövészet, katonai tereptan, ön- és kölcsönös segítségnyújtás, valamint alaki kiképzés.

Kép és szöveg: Petrovics Renáta

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt: Egy hét katonák között