Dandár Hírek Hírek

Menetelés hegyen-völgyön át

Már hagyományossá vált júniusban, hogy Szent László – a lövész fegyvernem védőszentjének – ünnepe alkalmából nagyszabású közösségi programot szerveznek Tatán. A „Szent László Menet” néven ismert sporteseményen idén egy igazi nemzetközi mezőny rajtolt el, a nagy légyszámú magyar résztvevő mellett osztrák és amerikai indulók is voltak.

A tatai Fényes fasoron található Katonai Kollégiumban rendezték be a regisztrációs termet, s az épület előtt tűzték ki a rajtvonalat. A több mint 150 fős mezőnyben a MH 25. Klapka György Lövészdandár katonáin kívül részt vettek más katonai szervezetek katonái, a társszervezetek versenyzői, valamint civil érdeklődők is. Képviseltette magát továbbá az amerikai 1/7 Páncélos Felderítő Zászlóalj (Cavalry) – akik közös kiképzésre érkeztek a tatai alakulathoz – közel egy szakasznyi katonával.

Az indulók három távon nevezhettek (arany táv – 71km; ezüst – 50km; bronz – 32 km), s délben szakaszos indulással rajtolhattak. A versenyen belül szervezték meg a tatai dandár 20 km-es menetgyakorlatát, amit sikeresen teljesített a résztvevő állomány.

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy

Kép: Petrovics Renáta és a szerző felvételei

A cikkhez tartozó galéria elérhető itt:Menetelés hegyen-völgyön át