Rendületlenül zajlik az alapkiképzés

A MH 25. Klapka György lövészdandárnál alakított Alapkiképző zászlóalj mozgalmas hetet zárhatott, hiszen az 1. Alapkiképző század békeműveleti lőgyakorlatokat hajtott végre, a 2. Alapkiképző század kiképzendői pedig cikluszáró vizsgával adtak számot eddig szerzett tudásukról.

A november 7-i lövészet során gépkarabéllyal és pisztollyal hajtottak végre békeműveleti lőgyakorlatokat melyeknek nem az élet kioltása a célja, hanem az ellenség megsebesítése és harcképtelenné tétele. Ezen felül gyakorolták a célzás nélküli, úgynevezett „kapáslövéseket” is az 1. Alapkiképző század katonái. November 10-én a 2. Alapkiképző század bevonultjai elérkeztek a kiképzésük félidejéhez, egy kétrészes vizsga során adtak számot eddig elsajátított ismereteikről.

A számonkérés első részében másfél óra időtartamban tesztet írtak, mely átfogóan tartalmazta az eddig oktatott anyagokat köztük tereptant, fegyverismeretet, egészségügyi ismereteket is. A vizsga gyakorlati részében pedig bemutatták az eddig tanult egyéni alaki fogásokat, mint fordulatok állóhelyben, Vigyázz! és Pihenj! állások, Hozzám! és Lépjen ki! mozdulatok, valamint a fejfedő fel- és levételét.

További képek elérhetőek itt:

Rendületlenül zajlik az alapkiképzés