Szent László Menet 11-szer is

Immár 11. alkalommal került megrendezésre a Szent László Menet június 22-23. között. A rendezvényt a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár valamint – 2010. évtől – a Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület közösen szervezi. A teljesítménytúra a magyar gyalogság védőszentjének napja alkalmából biztosít lehetőséget – nem csak katonáknak -, egy komoly erőpróbára. A kollektív megmérettetés módot teremt a katonák és civilek közötti együttműködés megerősítésére.

A Szent László Menet egy több útvonalas, egy szakaszos, szakaszos indítású, változó útvonalú, meghívásos teljesítménytúra. A menetet négyféle távon teljesíthetik a jelentkezők. Arany kategóriában 71 km, ezüst kategóriában 50 km, bronz kategóriában pedig 32 km-es távolságot kell abszolválniuk a résztvevőknek, ezen felül lehetőség van egy 20 km-es táv legyalogolására is.

Idén összesen 88 fő indult a Szent László Meneten. 42 fő a tatai helyőrségben állomásozó 4-10 Páncélos Felderítő Ezred „Apacs” századának állományából csatlakozott a teljesítménytúrához. A rendezvény védnöke Horváth Gábor dandártábornok a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka.