KSZKSZ felkészítés

Közúti Szállítású Készenléti Szakasz (a továbbiakban: KSZKSZ) felkészítést tartott a MH 25. Klapka György Lövészdandár, melynek során a katonák elsajátították azokat az elméleti és gyakorlati feladatokat, amelyek szükségesek a szolgálat maradéktalan ellátásához.

A KSZKSZ feladatai közé tartozik őr-, ügyeleti készenléti szolgálatok ellátása; honvédelem szempontjából kiemelten fontos objektumok őrzésének megerősítése; a közreműködés a polgári védelmi feladatokban; katasztrófa elhárításában, illetve azok következményeinek felszámolásában; valamint a humanitárius segítségnyújtásban való részvétel.

Az elméleti oktatáson megismerték a szolgálat feladatkörét, az alkalmazásának eseteit, valamint a feladatellátáshoz szükséges felszereléseket. A gyakorlati foglalkozások során elsajátítottak műszaki-, vegyivédelmi ismereteket, továbbá objektum őrzés-védelmi gyakorlatokat és békefenntartással kapcsolatos feladatokat hajtottak végre.

Külön figyelmet kapott az egészségügyi ismeretekből a háborús egészségügyi ellátás, illetve az ön- és kölcsönös segítségnyújtás, valamint gyakorolták a lövészárokból és harcjárműből történő sebesült kiemelést. A képzés zárásaként gépkarabély- és pisztoly lőgyakorlatokat, továbbá kézigránát dobógyakorlatot hajtottak végre.

Vélemény, hozzászólás?