Év végi állománygyűlés

2016. december 16-án tartotta a MH 25. Klapka György lövészdandár az év végi értékelő s egyben karácsonyi ünnepi állománygyűlését. Az elöljáró érkezése után, Sipos Antal ezredes a dandár megbízott parancsnoka elismeréseket adott át.

 Ezt követően a Győri repülőcserkészek, valamint a Tatai 722-es Öveges József cserkészcsapat elszavalta Kosztolányi Dezső Karácsony című versét.

A cserkészek előadása után Szabó János főhadnagy tábori lelkész megtartotta ünnepi beszédét. Elmondta, hogy nem csak az ünnepeknek, hanem a hétköznapoknak is meg kell adni a maga fényét. A Karácsony közeledtével különleges alkalomhoz érkezünk, amelyet használjunk arra, hogy a lehető legjobban érezzük át azt az üzenetet, amelyet maga az ünnep jelent. Töltsük az ünnepet gondoktól mentesen, csak a szeretteinkre koncentrálva.

Az ünnepi beszédet követően Markovics Milán Mór százados áldást mondott az állománygyűlésen résztvevőkre Az áldás után Sipos Antal ezredes megbízott dandárparancsnok röviden értékelte az elmúlt évet továbbá előrevetítette a következő évi feladatokat. Kiemelte, hogy a dandár állománya minden esetben tisztességesen végrehajtotta feladatait, helyt állt. valamint köszönetét fejezte ki a hozzátartozók felé, hogy biztosítják a katonák munkavégzéséhez a nyugodt, biztos hátteret, ami nélkül a katonák nem lennének képesek feladataik végrehajtására.

Az állománygyűlés végén a résztvevőknek lehetősége volt hazavinni a Betlehemi lángot, amit a cserkészek Bécsből hoztak, az országban elsőként a MH 25. Klapka György lövészdandárhoz.

Vélemény, hozzászólás?